Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas
De huiswerkklas wordt vanaf dit jaar verzorgd door Lyceo. In de huiswerkklas kunnen leerlingen op een zelfstandige manier aan het werk met hun huiswerk onder toezicht van een begeleider van Lyceo. Behalve het toezicht, staat de begeleider ook altijd open om een vraag aan te stellen over de stof, of om te helpen bij het plannen en structuren van het huiswerk.
U kunt uw kind aanmelden via de website van Lyceo, of via de coördinator van de huiswerkklas Sander Jansen. Het tarief bedraagt €40,- per maand, waarbij drie keer per week de leerling verwacht wordt in de huiswerkklas. Het is belangrijk dat er een duidelijke hulpvraag is. In overleg met de school wordt uiteindelijk bepaald of de leerling voor het gereduceerde bedrag kan starten in de huiswerkklas. Anders geldt een tarief op van €173,- per maand.

Huiswerkbegeleiding
Huiswerkbgeleiding en bijles wordt op het Vellesan College ook uitgevoerd door Lyceo. Bij de huiswerkbegeleiding wordt op een intensieve wijze gewerkt aan het zelfstandig leren plannen en maken van huiswerk. Het gaat om vaardigheden die onderdeel zijn van de begeleiding, maar ook om vragen stellen over het huiswerk, overhoren van leerwerk of nakijken van maakwerk. Daarnaast wordt aan de hand van twee testen (een motivatie- en studievaardighedentest) een startpunt bepaald voor de leerling waaruit deze verder kan ontwikkelen. De huiswerkbegeleiding is op maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur in het Tiberiusgebouw.

Aanmelding huiswerkbegeleiding
U meldt uw kind zelf aan voor huiswerkbegeleiding, ook als het advies van de mentor komt. U stuuurt een e-mail naar Sander Jansen of u meldt uw kind aan via de website van Lyceo. Geef aan dat uw kind op het Vellesan College zit, dan wordt een korting op het tarief gegeven. De kosten worden door Lyceo bepaald aan de hand van het gewenste traject maar bedragen zo’n € 218,- per maand als uw kind 3x per week naar huiswerkbegeleiding gaat.