Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Het Vellesan College kent een onderscheid tussen de huiswerkklas en huiswerkbegeleiding. Simpelweg is de huiswerkklas voor het maken van huiswerk en de huiswerkbegeleiding voor het leren van huiswerkvaardigheden en voor vakondersteuning.

Huiswerkklas
De huiswerkklas wordt op maandag, dinsdag en donderdag op school georganiseerd. Leerlingen maken onder toezicht van Vellesan-docenten of begeleiders van Inwijs hun huiswerk omdat dit thuis slecht lukt. Ze houden zich aan de regels van de huiswerkklas (niet eten, geen oortjes e.d.) en zijn ze klaar met hun huiswerk, dan gaan ze naar huis. De aanmelding voor de huiswerkklas regelt de mentor, u als ouder kunt daarover met de mentor overleggen. De kosten zijn €10,- per maand en worden geïnd via Schoolloket.

Huiswerkbegeleiding en bijles
Huiswerkbgeleiding en bijles wordt op het Vellesan College uitgevoerd door Lyceo.
Bij huiswerkbegeleiding is zelfstandig leren plannen en maken van huiswerk het doel. Het gaat om vaardigheden die onderdeel zijn van de begeleiding, maar ook vragen stellen over het huiswerk, overhoren van leerwerk of nakijken van maakwerk. Sander Jansen is de vestigingsmanager van Lyceo, hij coördineert de huiswerkbegeleiding en bijles. Op deze pagina vindt u meer informatie.
De huiswerkbegeleiding is op maandag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 uur in het hoofdgebouw.

Aanmelding huiswerkbegeleiding
U meldt uw kind zelf aan voor huiswerkbegeleiding, ook als het advies van de mentor komt. U stuurt een e-mail of u meldt uw kind aan via de website van Lyceo. Geef aan dat uw kind op het Vellesan College zit, dan wordt een korting op het tarief gegeven. De kosten worden door Lyceo bepaald aan de hand van het gewenste traject maar bedragen zo’n € 210,- per maand als uw kind 3x per week naar huiswerkbegeleiding gaat. Er is in maart een kortingsactie als u gebruik maakt van de diensten van Lyceo.