Huiswerkbegeleiding bij Lyceo

Huiswerkbegeleiding bij Lyceo

Op het Vellesan College wordt de huiswerkbegeleiding en bijles uitgevoerd door Lyceo. Hieronder geeft Lyceo daarover informatie:

Het is voor iedere leerling prettig om goede schoolprestaties te behalen en een fijne schooltijd. Dit wenst u als ouder of verzorger natuurlijk ook. Het kan door uiteenlopende redenen zijn dat dit soms niet lukt. In de huiswerkbegeleiding en bijles proberen we samen met de leerling vooral stappen te maken in het ontwikkelen van leerstrategieën en studievaardigheden. Uiteindelijk streven wij ernaar dat leerlingen zelfstandig, en met zelfvertrouwen hun middelbare schoolcarrière kunnen afronden.

Iedere leerling is uniek, dus voor iedere leerling is passende begeleiding nodig. In de huiswerkbegeleiding beseffen we dat maar al te goed. Mede daarom vinden we het belangrijk dat voor iedere leerling persoonlijke aandacht is. Op deze manier zoeken we samen met de leerling naar de meest effectieve wijze van huiswerk maken. Dit heeft als gevolg dat huiswerk maken minder vervelend wordt, met uiteindelijk betere schoolresultaten.

Om schoolprestaties te verbeteren, is er meer nodig dan alleen de juiste studietools. Leerlingen moeten zichzelf kunnen zijn en kunnen soms ook baat hebben bij een bewustere leefstijl. In de huiswerkbegeleiding proberen we ook aan deze factoren tijd te besteden. Dit doen we door soms persoonlijke adviezen te geven over onderwerpen zoals slaap en voeding, maar ook door heel simpel te luisteren naar wat er in de leerling leeft. Als laatste biedt de huiswerkbegeleiding een groot voordeel door de korte lijnen met de school.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de mogelijkheden, tijden en tarieven van de huiswerkbegeleiding of bijles kunt u Sander Jansen telefonisch bereiken op 0683703659 en per e-mail via: sander.jansen@lyceo.nl