Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Het Vellesan College kent een onderscheid tussen de huiswerkklas en huiswerkbegeleiding. Simpelweg is de huiswerkklas voor het maken van huiswerk en de huiswerkbegeleiding voor het leren van huiswerkvaardigheden en voor vakondersteuning.

Huiswerkklas
De huiswerkklas wordt op maandag, dinsdag en donderdag op school georganiseerd. Je maakt onder toezicht van Vellesan-docenten of begeleiders van Inwijs je huiswerk omdat dit bijvoorbeeld thuis slecht lukt. Je houdt je aan de regels van de huiswerkklas (niet eten, geen oortjes e.d.) en als je klaar bent met je huiswerk, dan ga je naar huis. De aanmelding voor de huiswerkklas regelt de mentor, jij als leerling kunt daarover met de mentor overleggen. De kosten zijn €10,- per maand en worden geïnd via Schoolloket.

Huiswerkbegeleiding
Bij huiswerkbegeleiding is zelfstandig leren plannen en maken van huiswerk het doel. Huiswerkvaardigheden zijn onderdeel van de begeleiding, maar ook vragen stellen over het huiswerk, overhoren van leerwerk of nakijken van maakwerk. Voor de uitvoering van de huiswerkbegeleiding werkt het Vellesan College samen met Lyceo. Zij leveren het overgrote deel aan begeleiders. Sander Jansen, de vestigingsmanager van Lyceo, coördineert de huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleiding is op maandag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 uur in het hoofdgebouw.

Aanmelding huiswerkbegeleiding
Je ouders melden jou aan voor huiswerkbegeleiding, ook als het advies van de mentor komt. Zij sturen een e-mail naar lyceo@vellesancollege.nl of zij melden jou aan via de website van Lyceo (www.lyceo.nl > huiswerkbegeleiding). Geef aan dat jij op het Vellesan College zit, dan wordt een korting op het tarief gegeven. De kosten worden door Lyceo bepaald aan de hand van het gewenste traject, maar bedragen zo’n € 210,- per maand als jij 3x per week naar huiswerkbegeleiding gaat. Er is tot december ook een kortingsactie van Lyceo.