Extra hulp

Extra hulp

Op het Vellesan College krijg je naast de gewone lessen extra hulp als dat nodig is. Er is hulp om te zorgen dat je beter mee kunt komen in de lessen en hulp bij allerlei privé-problemen.

Mentor

De mentor is je klasseleraar. Hij of zij heeft minimaal 2 keer per jaar een gesprek met je om te horen hoe het met je gaat. Maar je kunt ook zelf naar je mentor toe, als er iets aan de hand is.
lees hier meer

Huiswerkbegeleiding

Als je om wat voor reden dan ook thuis niet goed huiswerk kunt maken, kun je dat op school doen onder begeleiding. Op vier middagen in de week is er huiswerkbegeleiding in de mediatheek.
lees hier meer

Dyslexiebegeleiding

Als je veel moeite hebt met taal, bijvoorbeeld omdat je dyslectisch bent, kun je hulp krijgen van een dyslexiecoach of een remedial teacher.
lees hier meer

Leerlingbegeleiding

Als het niet goed gaat in de lessen of in een bepaalde les, en als gesprekken met je mentor of een andere docent niet voldoende helpen, dan zorgt je mentor ervoor dat je bij een van de leerlingbegeleiders terecht kunt.
lees hier meer

Vertrouwenspersoon

Als er dingen zijn die je dwarszitten en die je niet zomaar met iedereen kunt bespreken, kun je terecht bij een vertrouwenspersoon.
lees hier meer

Decaan

Bij de decaan kun je terecht met al je vragen over opleidingskeuzes: de profielkeuze of de keuze voor een vervolgopleiding.
lees hier meer

V-uur

In alle klassen heb je tenminste 1 uur per week een Vellesanuur, het V-uur. Daarin krijg je extra ondersteuning bij je schoolwerk.
lees hier meer

Sport- of cultuurtalent

Het Vellesan College kan het lesprogramma (gedeeltelijk) voor je aanpassen, als je een uitzonderlijk sport- of cultuurtalent bent.
lees hier meer