Waarom het Vellesan College?

Waarom Vellesan?

Zes redenen om voor het Vellesan College te kiezen.

  1. We helpen je om op het hoogste niveau te komen dat voor jou haalbaar is. Er zijn opstroomklassen voor leerlingen in de brugklas van wie nog niet helemaal duidelijk is welk niveau ze aankunnen. Ook kun je binnen de school doorstromen; je kunt bijvoorbeeld opstromen van vmbo basis naar kader of je kunt met je mavo-diploma door naar 4 havo.
  2. Als je heel graag danst of sport, kun je meedoen aan de dansklas of de sportklas. Dans kun je zelfs als examenvak kiezen! Net als sport. Ben je erg kunstzinnig, dan kun je altijd op onze tekenzolder terecht, ook in een tussenuur.
  3. In steeds meer lessen werk je met digitaal lesmateriaal en gebruik je een iPad. Voor havo-vwo is er een aparte iPad-klas.
  4. Je hebt een mentor – een klassenleraar - die goed op jou en je klasgenoten let. De brugklassers van nu vinden hun mentoren erg goed, omdat die veel aandacht voor hen hebben.
  5. Je krijgt extra hulp als er problemen zijn, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt, als het leren niet goed gaat, of als je je heel erg onzeker voelt.
  6. Natuurlijk hebben we geweldige feesten, podiumavonden en bijzondere werkweken!  En of het om een feest gaat of om gewoon les: het is plezierig om naar het Vellesan College te gaan!