Waren mijn voorouders kanaalgravers?

Geplaatst op: 18/03/2015
Aantal keer bekeken: 838x

Waren mijn voorouders kanaalgravers

Op 17 maart is het project Waren mijn voorouders kanaalgravers? van start gegaan. Het project is ontwikkeld door Pauline van Vliet van de Stichting Kist, in samenwerking met het Vellesan College.
In de voorbereidende lessen die nu zijn gestart, wordt ingegaan op de geschiedenis van het Noordzeekanaal. Ook doen de leerlingen onderzoek naar hun familiegeschiedenis. We hopen dat ze zo op het spoor komen van voorouders die op de een of andere wijze betrokken zijn geweest bij de aanleg van het Noordzeekanaal. Een lezing over de IJmuidense omdraaitaal  staat ook op het programma.
In de projectweek in mei gaan de leerlingen filmpjes maken over hun familiegeschiedenis en de verbondenheid met IJmuiden. Van die filmpjes en wat de leerlingen verder hebben gemaakt, wordt een tentoonstelling gemaakt. Die is te zien in de bibliotheek van Velsen.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:
Rabobank IJmond; gemeente Velsen; NVD Beveiliging; Visser Electrotechniek; Bouhof horeca benodigdheden; Harmeling Interieurconcepten; Koninklijke Beuk; Met Zin communicatie