Vellesan College wordt Vecon Business School

Geplaatst op: 19/12/2018
Aantal keer bekeken: 102x

Vellesan College wordt Vecon Business school

Op 22 november is de mavo-afdeling van het Vellesan College officieel een ?Vecon Business School geworden . De school kreeg het certificaat uitgereikt door de Vecon. Het betekent dat de school extra aandacht besteedt aan economische vakken, een ondernemende houding en ondernemerschap. Mavo-leerlingen krijgen zo extra bagage mee voor een economische of ondernemende vervolgopleiding na hun diplomering.
De mavoleerlingen in de onderbouw gaan merken dat er niet alleen meer aandacht is voor economische vakken, maar ook dat ze vaker in contact komen met het lokale bedrijfsleven, bijvoorbeeld doordat er sprekers komen, ondernemers betrokken worden bij lessen of door een bedrijfsbezoek of stage.
Voor de bovenbouwleerlingen komen er speciale modules en projecten op economisch vlak. Leerlingen die ‘ervoor gaan’ krijgen de kans veel ervaring op te doen, bijvoorbeeld door het opzetten van een eigen bedrijf, of extra kennis te verwerven door het volgen van een methode boekhouden. Ook kunnen ze in de 3e klas het vak ‘ondernemen’ kiezen. Zo komen ze al vroeg in contact met alles wat te maken heeft met ondernemen.

Op de dag van de officiële uitreiking  hadden de 2e klas vmbo en mavo het project ‘Schoenmaatjes’. Leerlingen hebben al eerder les gekregen over ontwikkelingslanden en ontwikkelingshulp. Deze dag vulden ze een schoenendoos met leermiddelen en speelgoed voor een ontwikkelingsland.