The International Day Of Silence

Geplaatst op: 14/03/2016
Aantal keer bekeken: 1065x

The International Day Of Silence

Afgelopen vrijdag op 15 april is er actie gevoerd door een aantal leerlingen uit 5 Havo. Deze leerlingen deden mee aan The International Day of Silence, een actie opgezet door de gay-straight Alliance en door COC Nederland. Tijdens deze dag is het de bedoeling dat er een tijd stil wordt gestaan bij het feit dat Homoseksuele, Lesbiennes, Biseksuelen en Transseksuelen die gepest worden er nooit over durven te praten. Ze blijven stil over het feit dat mensen hun pesten vanwege hun geaardheid.

Door middel van deze actie willen zowel de Gay-Straight Alliance als COC Nederland mensen ervan bewust maken dat ondanks dat er niet wordt gesproken over gepest worden door de Homoseksuelen, Lesbiennes, Biseksuelen en de Transseksuelen, ze weldegelijk gepest kunnen worden en dat we ons dat meer gaan realiseren en er misschien wat meer mee kunnen gaan doen. Tijdens de actie is het de bedoeling dat de mensen die meedoen voor een tijd lang met een stuk tape op hun mond gaan lopen, en hun actie uit gaan leggen via kaartjes. Daarop staat precies uitgelegd waarom ze dit doen.

Door deze actie hoopt ook onze school dat de leerlingen wat meer na gaan denken over dit onderwerp en misschien ingrijpen zodra ze door hebben dat er iets aan de hand is.
Voor verder informatie kunt u deze website bezoeken waar de actie verder beschreven staat:

http://www.gaystraightalliance.nl/idos/    http://www.dayofsilence.org/    https://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Silence


Het initiatief van deze actie kwam van Gina Gase uit 5Hb