Peer2peer zeer succesvol

Geplaatst op: 12/06/2017
Aantal keer bekeken: 595x

Peer Leaders zeer succesvol

Afgelopen schooljaar is een experiment gestart met Peer Leaders in de onderbouw van het vmbo.  Deze Peer Leaders ondersteunen de mentoren in de begeleiding van brugklassen. Eerder hebben we daarover bericht.

Escape room
De eerste lichting Peer Leaders heeft het dit jaar fantastisch gedaan. Binnenkort verwachten zij hun certificaat uitgereikt te krijgen. Zo’n certificaat kunnen ze gebruiken op het mbo.
Om het behalen van het certificaat te vieren werd er in mei in de Plantaan een escape room georganiseerd voor de leerlingen. Een escape room waar normaal maar 30% van de volwassenen binnen een uur uitkomt. Het team is inmiddels zo op elkaar ingespeeld dat ze ontsnapten in 59 minuten en 11 seconden.

Nieuwe lichting
Inmiddels is de werving van de nieuwe lichting Peer Leaders bij de huidige eerstejaars geweest. Dit jaar hadden wij zelfs nog meer aanmeldingen, namelijk 54 van de in totaal 93 leerlingen die er zijn. Er konden maar tien leerlingen gekozen worden.  Wiebo Koeman en Filinta Karabulut hebben ze gekozen na  motivatiegesprekken met alle 54 leerlingen. De tien geselecteerde leerlingen fungeren het aankomend schooljaar als brugklasmentor voor onze nieuwe eerstejaars leerlingen. Als ze het net zo gaan doen als de lichting van 2016-2017 is succes verzekerd.