Net geen hoofdprijs in finale Artcadia

Geplaatst op: 09/04/2015
Aantal keer bekeken: 880x

Net geen hoofdprijs in finale Artcadia

Wat scheelde het weinig. De jury had het vreselijk moeilijk. Maar uiteindelijk moesten de leerlingen uit 2 mhv van het Vellesan het in de finale afleggen tegen de presentatie van het Jan van Brabant College uit Helmond.

 

Het Vellesan College deed voor de 2e keer mee aan finale van Artcadia, een landelijke kunst- en techniek wedstrijd. Uit meer dan 200 inzendingen werden er slechts twaalf finalisten geselecteerd. Zo ook, het groepje leerlingen uit klas 2MHV met het kunstwerk ‘Bombastic Home Pillow’. Zij mochten naar het Evoluon om daar hun oplossing voor het klimaatprobleem te presenteren aan een professionele vakjury.

Hun opblaasbare Home Pillow biedt een oplossing om gebouwen te beschermen bij een overstroming. De leerlingen uit 2MHV presenteerde hun plan door middel van een ‘waterdans’ en een kort filmpje met toelichting. Het was een groot succes en de jury reageerder enthousiast.Desondanks ging de hoofdprijs naar een project over bouwmaterialen van de toekomst. Dit neemt dat niet weg dat de Vellesan leerlingen een compliment kregen van de jury dat ze hadden laten zien dat techniek ook echt leuk kan zijn.  Dat geeft moed om volgend jaar gewoon weer een plek in de finale te gaan halen.