Huiswerklas en huiswerkbegeleiding

Geplaatst op: 30/10/2016
Aantal keer bekeken: 782x

Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Sinds dit schooljaar kent het Vellesan College een onderscheid tussen de huiswerkklas en huiswerk- begeleiding. Simpelweg is de huiswerkklas voor het maken van huiswerk en de huiswerkbegeleiding voor het leren van huiswerkvaardigheden en voor vakondersteuning.

Huiswerkklas
De huiswerkklas wordt op maandag, dinsdag en donderdag op school georganiseerd. Leerlingen maken onder toezicht van Vellesan-docenten of begeleiders van Inwijs hun huiswerk omdat dit thuis slecht lukt. Ze houden zich aan de regels van de huiswerkklas (niet eten, geen oortjes e.d.) en zijn ze klaar met hun huiswerk, dan gaan ze naar huis.  
De aanmelding voor de huiswerkklas regelt de mentor, u als ouder kunt daarover met de mentor overleggen. De kosten zijn €10,- per maand en worden geïnd via Schoolloket.

Huiswerkbegeleiding
Bij huiswerkbegeleiding is zelfstandig leren plannen en maken van huiswerk het doel. Huiswerkvaardigheden zijn onderdeel van de begeleiding, maar ook vragen stellen over het huiswerk, overhoren van leerwerk of nakijken van maakwerk.
Voor de uitvoering van de huiswerkbegeleiding werkt het Vellesan College samen met Lyceo. Zij leveren de begeleiders. Sander Jansen, de vestigingsmanager van Lyceo, coördineert de huiswerkbegeleiding. De huiswerk- begeleiding is op maandag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 uur in het hoofdgebouw.

Aanmelding huiswerkbegeleiding met korting
U meldt uw kind zelf aan voor huiswerkbegeleiding, ook als het advies van de mentor komt. U stuurt een e-mail of u meldt uw kind aan via de website van Lyceo. Geef aan dat uw kind op het Vellesan College zit, dan wordt een korting op het tarief gegeven. De kosten worden door Lyceo bepaald aan de hand van het gewenste traject maar bedragen zo’n € 210,- per maand als uw kind 3x per week naar huiswerkbegeleiding gaat.

Er is tot 1 december een speciale kortingsactie voor leerlingen/ouders van het Vellesan College. Als u uw kind voor 1 december aanmeldt bij de huiswerkbegeleiding of bijles op het Vellesan College krijgt u 10% korting op de eerste maand huiswerkbegeleiding of 10% korting op de bestelling van een bijlesstrippenkaart. Daarnaast betaalt u geen inschrijfkosten.