Het Vellesan College staat voor de 3e keer in de finale!

Geplaatst op: 11/01/2016
Aantal keer bekeken: 890x

In de finale van Artcadia!

Voor de derde maal staat het Vellesan College in de finale van de Artcadia Imagine your Future ontwerpwedstrijd.
Het project Aquamare van Eva Barnhoorn, Gijsje Faber en Teuntje de Wit uit 2HVc is uitgekozen om mee te dingen naar de landelijke hoofdprijs. De finale is op 13 april in het Evoluon in Eindhoven.

Artcadia is een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor deze fictieve toekomststad. Dit jaar doet een recordaantal van 110 scholen mee. Er kwamen ongeveer 270 projecten binnen, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen binnen. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd. Het Vellesan College staat samen met 11 andere scholen in de finale. Tijdens deze finale geven de scholen een presentatie van hun idee. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Berlijn, Duitsland. Daar nemen we ook een kijkje ‘achter de schermen’.

Eva, Gijsje en Teuntje pakken met Aquamare het probleem aan van (warm) watergebruik tijdens het baden. Ze hebben een bad ontworpen met daar in een lucht(bed) bad. Dit kan van de voren met een timer in korte tijd verwarmd worden, zodat je gewoon met minder warm water in bad kan. doordat het luchtwaterbed veel volume inneemt hoef je het bad maar met een zeer kleine hoeveelheid water te vullen, alleen water om je lichaam heen. Het bad kan kantelen zodat je heerlijk kan relaxen, en daar is een bad tenslotte voor! er wordt veel water bespaard en energie, het water zal veel langer de warmte vasthouden, ook door je eigen lichaamstemperatuur. Uiteraard gaat het restantje badwater naar een reservoir om de wc mee door te spoelen.

kijk ook op www.artcadia.nl