Baas van Morgen

Geplaatst op: 06/02/2018
Aantal keer bekeken: 509x

Baas van Morgen

Vorige week deed het Vellesan College mee aan een bjzonder landelijk project: Baas van Morgen.  Ruim 200 leerlingen in het land waren voor een dag de baas van een bedrijf. Uit de Plus-groep van de 3 mavo-klas waren Lars Appelman en Ewelina Gnutek geselecteerd die voor een dag  op de stoel van de directeur van een bedrijf mochten zitten. Zij namen voor een dag de directeursstoel over van Vincent van de Broek van Smit‘s Bouwbedrijf en van Paulina Logchies van Logchies Renovatie en Onderhoud. Beide leerlingen hadden een bijzondere ervaring.

“Het was een superleuke, interessante en spectaculaire dag”, aldus Lars. Hij heeft een zeer gevarieerde dag beleefd. Lars werd thuis opgehaald door zijn privéchauffeur.  Kreeg een indrukwekkende rondleiding, een spoedcursus maatvoering en bracht een bezoek aan de SBB-bouwplaats van IvensStudios op het Amsterdamse IJburg. Daar ging de waaghals nog naar 35 meter hoogte in de torenkraan. 
Ook Ewelina werd ’s ochtends thuis opgehaald door de directeur van Logchies. Daarna kreeg ze een rondleiding bij onder andere Planmatig Onderhoud, Renovatie, ICT, Communicatie en HR en Finance. Tot slot ging ze samen met Pauline Logchies het veld in om twee projecten in Amsterdam te bezoeken, met lunch, uiteraard, in een bouwkeet.
Volgens de ‘echte’ directeuren was er deze dag alleen maar sprake van win-win: Met een leerling een dag op de stoel van de baas sla je twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor het bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor de leerling. En dat was het.
Ook aandacht voor Lars en Ewelina op de sites van Smit's Bouwbedrijf en van Logchies
Kijk hier voor meer foto's.